Tapas Tapas vlees

Dadels met serranoham

[gem_textbox content_background_color=”#ffffff”][gem_list type=”square” color=”4″]
Ingredi├źnten┬á
  • Dadels (1 doosje)
  • Serranoham (200 gram)
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
[/gem_list][/gem_textbox][gem_textbox content_background_color=”#ffffff”][gem_list type=”square” color=”4″]Tapas gerechten

  • Tapas met vlees
  • Tapas met vis
  • Tapas vegetarisch
  • Tapas met brood
[/gem_list][/gem_textbox]

Dadels met serranoham

Dadelpakketjes in gebakken serranoham

10 MIN – 8 STUKS
Bereiding
Begin met de pitten uit de dadels te halen en de plakjes serranoham door midden te snijden zodat je smalle repen serranoham hebt. In deze repen wikkel je de dadels. Pak nu een brede koekenpan en verhit 2 el olijfolie. Nu kun je de pakketjes 1 voor 1 in de pan leggen en aan beide zijden kort (max 5 min) bakken. Ze hoeven niet gaar te worden het is vooral om de dadel warm te maken en de serranoham krokant te maken. Je kunt eventueel peper en zout toevoegen, maar de gebakken serranoham heeft al smaakvol van zichzelf. Opdienen in een schaaltje met prikkertjes zodat iedereen lekker mee kan prikken.
tapas-dadels

Andere tapas gerechten

[gem_news style=”justified-4x” justified_style=”justified-style-2″ categories=”tapas” post_per_page=”8″ ignore_sticky=”1″ hide_date=”1″ hide_author=”1″ hide_comments=”1″]