Tapas Tapas vegetarisch

Tapas: Gefrituurde uienringen

[gem_textbox content_background_color=”#ffffff”][gem_list type=”square” color=”4″]
Ingrediënten
  • 3 grote uien
  • 150 gram bloem
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje peper en zout
  • 1 ei
  • 150 ml bier
[/gem_list][gem_list type=”square” color=”4″]
Knoflooksaus
  • ½ eetlepel citroensap
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • 125 gram crème fraîche
  • verse bieslook en peterselie
  • Peper en zout
[/gem_list][/gem_textbox][gem_textbox content_background_color=”#ffffff”][gem_list type=”square” color=”4″]Tapas gerechten

  • Tapas met vlees
  • Tapas met vis
  • Tapas vegetarisch
  • Tapas met brood
[/gem_list][/gem_textbox]

Gefrituurde uienringen

Uienringen in een krokant jasje geserveerd met een romige knoflooksaus

40 MIN – 6 PORTIES
Bereiding

Meng de suiker met het citroensap. Pers de knoflookteentjes en voeg deze toe. Roer dan de mayonaise en creme fraiche er door. Hak de kruiden heel fijn en meng met de knoflooksaus. Proef even of er nog een beetje peper of zout bij moet.

Verhit de frituurpan op 180 garden. Verwijder de schil van de ui en snijd hem in dikke ringen. Duw met de duim de ringen los van elkaar. Meng de bloem, zout en cayennepeper door elkaar. Klop met een garde het ei en het bier erdoor. Meng dit goed zodat er geen klonters meer in zitten. Haal met een vork de uiringen langzaam door het beslag en frituur ze in ongeveer 3 minuten krokant. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer de uienringen met de romige knoflooksaus.

[gem_news style=”justified-4x” categories=”tapas” post_per_page=”8″ ignore_sticky=”1″ hide_date=”1″ hide_author=”1″ hide_comments=”1″]

Over de auteur

Gezond Balans