Blog Eten Lifestyle Voeding

Is het eten van rauw voedsel een hype?

Eten van rauwe groente en fruit

Het eten van rauwe groenten en fruit is niet de laatste hype noch het nieuwe wonder dieet.

Geloof het of niet, de mens heeft zo al eeuwen lang gegeten. Lang voordat er geproduceerde, junk voedingsmiddelen beschikbaar waren. We hadden geen toegang tot de meeste soorten voedsel die we tegenwoordig eten. We waren aaseters die ook fruit plukten en groenten waren een delicatesse.

Noten werden gegeten voor het benodigde eiwit. De keus was eenvoudig, het was dat of verhongeren.

Mensen aten deze vruchten zoals ze in de natuur voorkomen, zonder toevoegingen en niet gekookt. Duizenden jaren geleden hebben we geleerd om te koken. Voor die tijd aten we het voedsel dus gewoon rauw, zoals het is bedoeld.

Wij zijn de enige diersoort op de planeet die hun eten koken.

Het eten van vlees verdubbelde de calorie inname van de mens, waardoor het gemakkelijker werd om te jagen en genoeg energie over te hebben om te doen wat er gedaan moest worden.

Vandaag de dag kunnen we een keuze maken uit elk type voedsel dat we willen. We kunnen Oolong thee (die word geplukt op rotsen in China) zo op het internet bestellen. Omdat we zo’n vooruitgang hebben geboekt zou je denken dat we ondertussen super mensen zijn geworden, zo gezond dat we makkelijk 150 jaar kunnen leven. Helaas is dat niet het geval.

Feitelijk hebben we nu in sommige opzichten eigenlijk een slechtere gezondheid. Sommigen van ons ontwikkelen op jonge leeftijd al kanker. Sommigen van ons sterven aan hart- en vaatziekten of overgewicht. We eten niet gezond. Wij zijn onszelf aan het volproppen met gehydrogeneerde oliën, nep producten en hoge natrium en suikerhoudende voedingsmiddelen.

Het is gewoon niet om aan te zien.

Ons lichaamsgewicht neemt in een alarmerend tempo toe en we zien er slecht uit. Dit toont zich in de huid, in vetrolletjes, een ingezakte houding, een depressief voorkomen en gebrek aan seksuele lust enzovoort. De vraag is hoeveel langer we zouden leven als we wel gezonde voedingspatronen zouden volgen.

Wat mensen moeten beseffen is dat het eten van vetvrij of suikervrij voedsel alleen niet voldoende is. Het is niet genoeg als je je jezelf daarbij toch blijft volproppen met ongezond eten en snacks in plaats van echt gezond te gaan eten.

Wat wel helpt is om je eetgewoonten radicaal te veranderen.

Vergeet niet, je bent wat je eet.

Eet dus de juiste dingen volgens het raw food dieet en het zal zich tonen in je lichaam, geest en ziel.

Over de auteur

Avatar

Gezond Balans

Wij schrijven graag over fysieke en mentale gezondheidsonderwerpen om je te helpen.