Blog Wellness

Gezonder door het leven met je eigen jacuzzi

[gem_divider margin_top=”-50″]

Gezonder door het leven met je eigen jacuzzi

Jacuzzi

Lekker badderen in een jacuzzi of spa is niet alleen heel comfortabel maar, levert  ook nog eens veel gezondheidsvoordelen op. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om een eigen bubbelbad of  jacuzzi aan te schaffen. Wij zetten de voordelen voor je gezondheid op een rijtje.

Het reduceert stress en angst

Af en toe badderen in een jacuzzi, zorgt ervoor dat je je relaxt en ontspannen voelt. Wat is er nu fijner dan na een lange werkdag lekker in je eigen hottub te stappen en even helemaal niks aan je hoofd te hebben. Het warme water in combinatie met een gevoel van gewichtloosheid en de massage van de waterstralen, zorgt ervoor dat je stress verminderd wordt.

Je slaapt beter

Veel mensen in Nederland hebben last van slaapproblemen. Het gebruik van een jacuzzi kan slapeloosheid verminderen. Na een lekker bad in een jacuzzi, ontspannen je spieren waardoor je makkelijker in slaap valt. Ook wordt je lichaamstemperatuur verhoogd, waardoor het makkelijker is om te gaan slapen. Het best is om anderhalf uur voordat je gaat slapen even een kwartier te badderen.

Helpt tegen hoofdpijn en migraine

Het gebruik van een hottub kan bovendien helpen bij het verminderen van migraine en hoofdpijn. Dit komt vooral omdat je spieren ontspannen door het warme water, en los worden gemasseerd door de waterstralen. Hierdoor staan je spieren en dus ook je nekspieren, minder gespannen waardoor de hoofdpijn verminderd.

Minder pijn en beter herstel

Een regelmatig gebruik van een jacuzzi zorgt voor het reduceren van verschillende soorten pijn. Zo helpt het bijvoorbeeld tegen gewrichtsklachten, artritis en tendinitis. Door het warme water wordt de bloedsomloop beter en verminderen gewrichtsontstekingen.