Blog Lifestyle Zorg

Alle zorgpremies zijn bekend: stap jij over in 2020?

Zorgpremie 2020

De nieuwe premies voor de zorgverzekeringen zijn inmiddels bekend. En soms kan je best even schrikken hoeveel de premie omhoog gaat. Ook wijzigt er vaak van alles in de dekking. Belangrijk dus om dit even goed te bekijken allemaal. Veel basiszorg verhuist deze dagen naar de aanvullende verzekering zonder dat daar dit wordt gemeld. Denk bijvoorbeeld aan revalidatie na hersenletsel. Dit wordt niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. De verzekeringen zijn deze dagen verder ook vrij onoverzichtelijk. We geven je even een paar tips hoe je ze kunt vergelijken en de goedkoopste kunt vinden.

Welke zorg verwacht je?

Natuurlijk kun je niet alles van tevoren weten, maar sommige medische behandelingen zie je wel aankomen. Denk bijvoorbeeld aan orthodontie voor je kinderen of een knie-operatie. Veel behandelingen worden niet meer vergoed of nog maar deels vergoed. Denk bijvoorbeeld aan een bril. Daarvoor hoef je dus geen aanvullende verzekering meer af te sluiten. Check ook bij elke grote medische ingreep of deze vergoed wordt en zo ja, welk bedrag. Soms wordt er namelijk ineens iets uit het pakket verwijderd en sluit je de verzekering voor niets af. Om zorgverzekeringen te vergelijken, ga je naar een goede vergelijkingssite. Daar check je op basis van de verwachte zorg, welke verzekering het beste bij jou past.

Onafhankelijke vergelijking

Wanneer je de verzekeringen wilt vergelijken, ga dan op zoek naar een onafhankelijke site. En vergelijk de premies ook op verschillende sites. Zo krijg je een goed idee welke zorgverzekering bij jou past. Een onafhankelijke site helpt jou op de beste wijze bij het uitkiezen van de verzekering die goed bij jouw persoonlijke situatie past. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt.

Wat wordt er vergoed?

Wanneer je de verzekering van je keuze gevonden hebt, dan is het belangrijk om ook even goed naar de verschillende vergoedingen te kijken. Die veranderen namelijk elk jaar en verschillen per verzekeraar. En soms kan het dan zo zijn dat je een tandartsverzekering afsluit en jouw behandeling niet of nauwelijks wordt vergoed. Dat is natuurlijk zonde. Dus check dit van tevoren even goed.

Zorg in buitenland

Wil je je ogen laten laseren of een cosmetische ingreep laten doen? Dan is dit in het buitenland vaak stukken goedkoper. En de kwaliteit is in sommige landen net zo goed als in Nederland. Moet je bijvoorbeeld een aantal kronen laten plaatsen? Dan kan het soms handiger zijn om dit zelf te betalen. In Griekenland kost een kroon plaatsen rond de 200 euro. Zo hoef je geen dure tandartsverzekering af te sluiten. Je moet dan natuurlijk wel even naar Griekenland afreizen.

Collectieve korting

Bij veel verzekeraars krijg je collectieve korting wanneer je lid bent van een bepaalde organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de Consumentenbond of United Consumers. De lidmaatschappen van deze organisaties zijn vaak gratis. Je hoeft je alleen maar even aan te melden. Daarna krijg je 5-10% korting op de basisverzekering en tot 15% korting op de aanvullende verzekering. Dat is toch weer een extra keer (niet al te duur) uit eten! Ook krijg je natuurlijk zorgtoeslag terug van de overheid. Op deze site kun je je zorgtoeslag berekenen. Zo weet je precies waar je per maand recht op hebt.

Over de auteur

Avatar

Gezond Balans

Wij schrijven graag over fysieke en mentale gezondheidsonderwerpen om je te helpen. De informatie op deze website is uitsluitend van informatieve aard en kan niet worden beschouwd als een vervanger van een consult of behandeling door een arts.

Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.