Afvallen Blog Stappenplan

De snelste manier om af te vallen; 5 stappen!

Raak snel effectief overtollige kilo’s kwijt

Heb je last van overgewicht en wil je graag kilo’s kwijtraken? Dan zijn er talloze mogelijkheden om gewicht kwijt te raken. Soms kun je door de bomen het bos niet meer zien vanwege de diverse mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor afslankpillen, diëten volgen, sporten en je voedingspatroon aanpassen. Het liefst wil je natuurlijk zo snel mogelijk zoveel mogelijk kilo’s kwijt raken. Wanneer je effectief te werk wilt gaan en snel overtollige kilo’s en vet kwijt wilt raken, dan kun je het beste werken met een soort stappenplan. Dat vraagt enige discipline van jezelf, maar wanneer je dit weet toe te passen, dan heb je de meeste kans om succesvol gewicht te verliezen. Afvallen begint namelijk met een wilsbesluit om streng te zijn voor jezelf en zo het gewenste resultaat te bereiken.

Gezonde voeding

Snel afvallen kun je realiseren door een aantal zaken met elkaar te combineren. Wil je snel en effectief kilo’s kwijtraken, dan kun je dit bereiken door middel van sport of voldoende beweging en gezonde voeding. Een dieet en eventuele afslankpillen zijn extra hulpmiddelen. Voldoende bewegen en gezonde voeding tot je nemen zijn de meest cruciale stappen in je stappenplan. Het is belangrijk dat je zo min mogelijk koolhydraten tot je neemt, want deze kunnen je dikker maken. Koolhydraten worden namelijk in je lichaam omgezet tot suikers. Dit zorgt voor het extra lichaamsvet. Het is veel te vinden in brood, pasta, rijst en aardappels. 

Eindelijk op gewicht, en nu?

Eindelijk op je streef gewicht? Het heeft je heel wat moeite gekost maar het is je gelukt, je hebt je streefgewicht bereikt. Na het ontvangen van de verdiende complimenten en loftuitingen, zal je toch weer gewoon verder moeten met de dagelijkse gang van zaken. Dit is misschien wel een moeilijk moment want je doelstelling is al bereikt. Wat nu?

Blijf op gewicht

Een nieuw doel zal geformuleerd moeten worden. Het kan namelijk niet zo zijn dat je na je afvalprestatie de boel de boel laat zodat je gewicht binnen de kortste keren weer op het oude niveau is. Misschien is “op gewicht blijven” nog wel een grotere uitdaging. Het blijkt in de praktijk namelijk nogal moeilijk om dat te verwezenlijken. Hoe vaak hoor je niet dat mensen na een periode van diëten weer heel snel aankomen? Dit komt omdat mensen na het dieet weer gewoon het oude leefpatroon oppakken met de ongezonde eetgewoontes. Dit is funest voor je gewicht. Je doel moet zijn dat je na een dieet of een periode van gezond eten, je gezonde eetpatroon doorzet. Het wordt een levenswijze die ervoor kan zorgen dat je op gewicht blijft.

Pas op voor het jojo effect

Blijf je na een dieet gewoon doorgaan met je oude eetgewoonten dan zal je heel snel weer aankomen. Dit wordt het jojo effect genoemd. Tijdens het afvallen past het lichaam zich aan dat het minder energie binnenkrijgt. Je lichaam gaat minder verbranden. Ga je na je dieet weer terug naar je oude eetpatroon, dan zal je lichaam nog steeds op een lager niveau energie verbranden omdat je lichaam dat een periode gewend is geweest. Maar omdat je veel meer eet of ongezonder, zal je lichaam het overige voedsel opslaan als reserve en zo kom je dus heel snel weer aan. Dat is wat niemand wil.

Plan van aanpak

Om ervoor te zorgen dat je op gewicht blijft en dat het jojo effect wegblijft, zal je een grootschaliger en diepgaander plan moeten uitvoeren dan alleen maar een dieet volgen.

Voeding en beweging zullen dagelijks belangrijke onderdelen moeten zijn, alleen dan kan je op gewicht blijven en voorkom je een jojo effect. Het klinkt zo makkelijk: gezond en regelmatig eten, voldoende beweging en rust zijn de drie pijlers voor een gezond gewicht. Waarom is het jojo effect dan voor iedereen zo herkenbaar?

Over de auteur

Avatar

Gezond Balans

Wij schrijven graag over fysieke en mentale gezondheidsonderwerpen om je te helpen.