Herbalife dieet

geschreven door Gezond Balans

Herbalife is een bekende lijn van maaltijdvervangers, waarmee gewichtsverlies bereikt kan worden. Het Herbalife dieet is gestoeld op twee principes: het lichaam moet van voldoende en kwalitatief goede voeding worden voorzien om goed te kunnen functioneren. De proteïne shakes (Formula 1) van Herbalife zijn bedoel om de lichaamscellen van goede voedingsstoffen te voorzien. De shakes bevatten weinig calorieën. Daarnaast kunnen specifieke supplementen en kruidenpreparaten helpen om de spijsvertering te stimuleren en om de energiehuishouding te verbeteren. Het is de bedoeling dat men twee maaltijden vervangt door Herbalife shakes en één gewone, magere maaltijd eet.

Enkele overwegingen om het Herbalife dieet te volgen

De Herbalife producten voldoen volgens voorstanders van deze dieetmethode uitstekend aan de richtlijnen voor een gezonde voeding. Regelmatig bewegen en gezond eten worden gestimuleerd. Er zijn tenminste twee onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat Herbalife daadwerkelijk kan bijdragen aan gewichtsverlies. Ook gezondheidsrisico’s die gerelateerd zijn aan overgewicht werden in deze onderzoeken aanzienlijk verminderd. Hoewel er enige kritiek is geweest op de veiligheid en de vermeende gezondheidsbevorderende eigenschappen van de Herbalife shakes en supplementen, heeft de meeste kritiek zich geconcentreerd op de verkoop- en distributiemethode van Herbalife. Het verkoopkanaal zou in feite een piramidestructuur hebben en de fabrikant zou zich onvoldoende inspannen om misbruik en misleiding door individuele verkopers tegen te gaan.

Herbalife dieet op belangrijke punten 

Kosten: De producten van Herbalife zijn duurder dan een normale gezonde voeding zonder maaltijdvervangers.

Honger: Wie het Herbalife dieet volgt krijgt gemiddeld iets meer dan 1200 calorieën per dag binnen. Dit is erg weinig en zal een hongergevoel oproepen. Omdat men één maaltijd naar keuze zelf mag samenstellen en gezonde tussendoortjes gepermitteerd zijn, zijn er wel mogelijkheden om het dieet iets minder streng te maken.

Gezond: De Herbalife producten bevatten volgens de richtlijnen voldoende vitaminen en mineralen en vezels en bij de zelf samen te stellen maaltijd en tussendoortjes moet men voldoende groente en fruit tot zich nemen. Over de opname van de voedingsstoffen in de shakes is weinig bekend. Sporten en voldoende drinken wordt gestimuleerd door Herbalife.

Effect: Uit onderzoek blijkt dat Herbalife kan zorgen voor gewichtsverlies. Echter om het gewichtsverlies te behouden, zullen de producten blijvend gebruikt moeten worden.

Herbalife dieet en literatuur

  • Meer informatie kan je vinden op de website van Herbalife

Meer over andere diëten

 

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Accepteren Lees meer