Ooglaseren na de behandeling

geschreven door Gezond Balans

Consequente nazorg na een ooglaserbehandeling is van groot belang. Daarom wordt hier altijd veel aandacht aan besteed. Je komt gedurende het eerste jaar meerdere keren terug bij je ooglaserkliniek voor een controle.

De waarschijnlijkheid dat er een complicatie optreedt is zeer klein dankzij de hoge kwaliteitsstandaard. Complicaties zijn zeer zeldzaam en kunnen tijdig worden geconstateerd zolang je naar de afgesproken na-controles komt. Daarnaast wordt geadviseerd de leefregels en instructies die wordt meegeven goed op te volgen. Je krijgt een druppelschema mee en medicatie zodat je na de behandeling meteen kan beginnen met druppelen.

Risico’s

Risico’s zijn aanwezig want het ooglaseren is immers een medische ingreep. Bedenk je echter wel dat de risico’s op een infectie groter zijn wanneer je gedurende een langere periode contactlenzen draagt.

Eventuele complicaties of bijwerkingen na een ooglaserbehandeling worden hieronder omschreven. Deze complicaties of bijwerkingen zijn echter altijd tijdelijk van aard en kunnen in de meeste gevallen snel worden verholpen.

  1. Direct na de behandeling kunnen je ogen droog, branderig en geïrriteerd aanvoelen. Om de pijn te verzachten kun je pijnstillers nemen.
  2. In de eerste weken na de behandeling kan je zicht fluctueren. Dit heeft ermee te maken dat je hersenen moeten wennen aan de nieuwe situatie.
  3. In het geval van onder- of overcorrectie van je sterkte kan je in het eerste jaar na de behandeling vaak kosteloos laten behandelen.
  4. Halo’s en schitteringen: dit zijn kringen en cirkels die je ziet verschijnen bij lichtbronnen. Dit kan de eerste maanden aanhouden.
  5. Verminderd zicht ’s avonds of in donkere ruimten terwijl je overdag prima kunt zien. Dit kan enige maanden aanhouden en in sommige gevallen dient voor de avond/nacht een bril te worden aangeschaft.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Accepteren Lees meer