Vitamine E

geschreven door Gezond Balans
[vc_row][vc_column width=”1/3″][gem_divider margin_top=”-100″][gem_textbox content_background_color=”#ffffff”][gem_list type=”square” color=”4″]Meer informatie over vitamines

[/gem_list][/gem_textbox][/vc_column][vc_column width=”2/3″][gem_divider margin_top=”-80″][vc_column_text]

Vitamine E

Vitamine E beschermt het lichaam tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve moleculen die cellen in je lichaam kunnen schaden en het verouderingsproces versnellen. Daarnaast leiden deze vrije radicalen tot hartinfarcten, laag afweermechanisme, beroertes en artritis.

Een tekort aan vitamine E veroorzaakt oververmoeidheid en een futloos gevoel. Personen met een verlaagde hoeveelheid en of een tekort aan vitamine E lopen kans op nierziekten en in sommige gevallen ook bloedarmoede. Volgt u een vetarm dieet of een dieet dat voorzien is van veel meervoudig onverzadigde vetzuren dan is het in sommige gevallen raadzaam extra vitamine E te nemen.

Pas op: inname van een te hoge dosering vitamine E kan giftig zijn. Het is daarom ook belangrijk dat u extra dosissen uitsluitend onder medisch toezicht inneemt

Wat doet Vitamine E

Deze vitamine beschermt het menselijk lichaam tegen zenuwaandoeningen en vergroot met name de weerstand tegen vrije radicale. Men kan huidproblemen en beginnende kaalheid behandelen met inname van de E vitaminen. De vitamine is tevens een natuurlijke vochtafdrijver.

Voor zwangere vrouwen is de hoeveelheid vitamine E in het lichaam van groot belang omdat het miskramen helpt voorkomen.

Waar zit vitamine E in?

Ontbijtgranen zijn in de meeste gevallen ook voorzien van een rijke hoeveelheid van de vitamine. Daarnaast tref je in natuurlijke producten de vitamine E aan in plantaardige oliën, zaden, noten en vis. De meeste groene bladgroente zijn rijkelijk voorzien van de vitamine alsmede sojabonen, eieren en volkoren granen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Accepteren Lees meer