geschreven door Gezond Balans

” A healthy outside starts from the inside. ”

Gezonde voeding

Helaas zijn middelen die zorgen voor een langere houdbaarheid, een lekkerdere geur of een mooiere kleur niet altijd goed voor lichaam en milieu. Het lichaam reageert anders op deze middelen dan op natuurlijke producten. Het aantal zieke en dikke mensen is nu veel groter dan honderd jaar terug. Voedingsmiddelen hebben daar voor een heel groot deel mee te maken. De mensen worden steeds dikker en ongezonder en daar probeert de maatschappij op in te spelen. Afslankmiddelen zijn te koop in de supermarkt en er ontstaan steeds meer en nieuwere diëten. Helaas is dit voor veel mensen niet de oplossing. Diëten is vaak moeilijk en de hunkering naar iets lekkers met veel suiker en conserveringsmiddelen blijft. We zijn immers niet anders gewend. Elke dag eten we E-nummers en veel suikers, die verwerkt zijn in het voedsel dat wij kopen in de supermarkt. Vaak, zonder dat we stil staan bij het feit dat deze voedingsmiddelen zoveel ongezonde ingrediënten bevatten.

Daarom is het belangrijk dat mensen zelf opletten met wat zij eten. Het is niet erg om af en toe iets lekkers te eten, maar probeer bij de basis te blijven. Een appel is een appel en bevat niets meer of minder dan dat. Een snicker bevat zoveel ingrediënten dat je versteld staat hoeveel. Blijf bij de basis en gun jezelf af en toe iets lekkers. Om meer controle te hebben over de voeding die je binnenkrijgt kun je ook het heft in eigen handen nemen. Bak je eigen brood en zorg voor zo veel mogelijk verse en biologische producten.

Om zelf vers brood te bakken heb je drie ingrediënten nodig. Brood dat je in de supermarkt en zelfs bij de bakker koopt, bevat meestal meer dan vijftien ingrediënten. Vaak zijn dit E-nummers en/of conserveringsmiddelen. Conserveringsmiddelen worden gebruikt om het brood zo lang mogelijk vers te houden. Maar, wil jij brood dat drie dagen vers blijft als dit niet goed is voor je lichaam? Als je zelf brood bakt heb je toch geen conserveringsmiddelen nodig? Zo heb je zelf de touwtjes in handen en heb je jou gezonde levensstijl in de hand.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Accepteren Lees meer