Home Vitamines Vitamine C

Vitamine C

geschreven door Gezond Balans
[vc_row][vc_column width=”1/3″][gem_divider margin_top=”-100″][gem_textbox content_background_color=”#ffffff”][gem_list type=”square” color=”4″]Meer informatie over vitamines

[/gem_list][/gem_textbox][/vc_column][vc_column width=”2/3″][gem_divider margin_top=”-80″][vc_column_text]

Vitamine C

Het menselijk lichaam is niet in staat om zelf vitamine C aan te maken noch op te slaan. Dit in tegenstelling van de meeste planten en dieren.  Daarom is het belangrijk dagelijks de juiste hoeveelheid vitamine  in uw dagelijkse voeding op te nemen.
Vitamine C is de vitamine die een hele grote bijdrage levert aan het reinigen (ontgiften)  en gezond houden van het menselijk lichaam en levert een grote bijdrage aan het herstel en de groei van weefsels in alle delen van het lichaam. Je kan dus spreken van een zeer belangrijke vitamine die ons lichaam dagelijks nodig heeft.

Wat doet vitamine C in ons lichaam?

De reinigende functie van vitamine C is met name te danken aan de antioxidant die deze vitamine bevat. Deze antioxidant werkt als een soort ont-giftiger in het lichaam. Daarnaast helpt deze vitamine als een versneller bij de genezing van wonden en maakt het mensen weerbaarder tegen verkoudheden en virussen. Vitamine C zorgt er ook voor dat ijzer uit de voeding beter en sneller wordt opgenomen door het lichaam.

Tekort aan vitamine C

Vitamine C tekort zorgt allereerst voor een verlaagde weerstand van het lichaam. Het vertraagt het de genezing van wonden en blauwe plekken u krijgt gemakkelijk blauwe plekken. De bekendste ziekte als gevolg van een vitamine C tekort is scheurbuik.
Veel voorkomende  verschijnselen van een te kort zijn o.a. grote vermoeidheid, verlaagde weerstand, slapeloosheid en snel bloedend tandvlees.

Waar zit vitamine C in?

Alle groente, fruit en aardappelen bevatten een zekere hoeveelheid vitamine C. Voedsel dat een hogere hoeveelheid vitamine C bevat zijn o.a. aardbeien, ananas, broccoli, alle citrusfruit soorten, groene paprika, tomaten en bladgroente.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy - en Cookie Verklaring