Een heerlijk en gezond recept natuurlijk. Deze zalmburgers zullen bij iedereen in de smaak vallen.
Bereiding
Snij de stukken zalmfilet in stukjes hoeft niet al te klein. Neem dan een keukenmachine en plaats hierin de zalmstukjes, gember, soja saus en een paar takjes fijngehakte koriander (hou wel 1 apart). Blender dit geheel zodat alles gepureerd word. Niet op een al te hoge stand.
Neem het zalm gehakt er nu uit en maak er 4 burgers van. Plakt het een beetje zorg dan dat je handen vochtig zijn. Neem een koekenpan met anti aanbaklaag en verhit hierin de olie. Bak de burgers nu circa 10 minuten gaar. Ongeveer 5 minuten aan elke zijde.
Als de burgers aan het bakken zijn kan je een heerlijke salade maken voor ernaast of op de burger.
Neem een kaas schaaf en maak mooie plakjes van de wortel en de komkommer. Plaats alles in een kom en voeg dan azijn en suiker toe. roer met een grote slalepel goed om zodat alle suiker opgelost is. Maak het geheel af met wat koriander blaadjes.
Garneer je bord nu met een klein beetje rijst, de salade en de heerlijke zalmburger.
Ingrediënten
- 4 ons zalm filet
- 2 eetlepels Thaise curry pasta
- paar takjes koriander
- 1 theelepel zonnebloem olie
- 2 wortelen
- verse gember (ongv.2 cm)
- 1 theelepel soya saus
- citroen voor de garnering
- stukje komkommer
- 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel bruine suiker
Al uw ingrediënten perfect hap klaar gaar bereiden? Bekijk de juiste kooktijd van groenten, vlees en aardappelen.