Gefrituurde uienringen
Uienringen in een krokant jasje geserveerd met een romige knoflooksaus
Verhit de frituurpan op 180 garden. Verwijder de schil van de ui en snijd hem in dikke ringen. Duw met de duim de ringen los van elkaar. Meng de bloem, zout en cayennepeper door elkaar. Klop met een garde het ei en het bier erdoor. Meng dit goed zodat er geen klonters meer in zitten. Haal met een vork de uiringen langzaam door het beslag en frituur ze in ongeveer 3 minuten krokant. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer de uienringen met de romige knoflooksaus.
- 3 grote uien
- 150 gram bloem
- Snufje cayennepeper
- Snufje peper en zout
- 1 ei
- 150 ml bier
Knoflooksaus
- ½ eetlepel citroensap
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel suiker
- 125 gram crème fraîche
- verse bieslook en peterselie
- Peper en zout