RomantiekEen dag of weekend in een kuuroord zijn natuurlijk vooral ook dé romantische activiteit bij uitstek. Je kan je er samen afzonderen en enkel aandacht besteden aan elkaar. Of je nu kiest voor een publieke of privé wellness, het is de geknipte omgeving voor een romantische ervaring met twee.

Diepere slaap

Je zal vast zelf al gemerkt hebben dat je na een bezoek aan een kuuroord veel beter en dieper slaapt. Een wellness bezoek relaxeert immers je lichaam en geest, het vermindert pijn en stimuleert de aanmaak en uitstoot van endorfine.

Calorieën verbranden

Dit voordeel geldt voornamelijk voor een bezoek aan de sauna. Doordat je transpireert zal je energie verbruiken, en die haalt je lichaam uit de omzetting van vetten en koolhydraten. Bovendien versnelt je hartslag, waardoor je lichaam meer zuurstof nodig heeft. Ook dat zorgt voor bijkomende calorieverbranding.

Pijn in spieren en gewrichten verminderen

Een sauna, jacuzzi en massage zorgen ieder op hun manier voor de aanmaak van endorfine. Bij een massage gebeurt dat door de aanraking en het wegwrijven van pijnpunten. Bij een jacuzzi en sauna verloopt dit onder invloed van de hitte. Deze endorfine heeft een pijnstillend effect. De hogere bloedcirculatie versnelt bovendien het natuurlijke genezingsproces van het lichaam, wat een positief effect heeft op pijnlijke spieren en gewrichten. Dankzij de hitte kunnen spieren na een sportieve prestatie beter ontspannen en herstellen.

Toxische stoffen en virussen afstoten

Door het hevige zweten in een sauna zal je lichaam toxische stoffen kunnen afstoten, wat bij normale dagelijkse activiteiten onmogelijk is. Dokters beschouwen dit als een van de voornaamste voordelen van een regelmatig bezoek aan de sauna. Het reinigt je lichaam dus van de schadelijke stoffen die je continu en onbewust in je lichaam opneemt. Bovendien verhoogt de hitte het aantal witte bloedcellen in je lichaam, die je dan weer helpen om virussen te bestrijden.

Betere bloedsomloop

Een sauna, massage of jacuzzi zorgen ervoor dat je bloed beter gaat stromen. Door de hoge temperaturen van een sauna of jacuzzi zullen je huid en lichaam opwarmen. Hierdoor vergroten de bloedvaten onder de huid en gaat je hartslag omhoog. Voor een optimaal effect is het belangrijk om nadien op de juiste manier af te koelen. Ook een massage stimuleert de bloedsomloop, vooral in de spieren. Bovendien zorgt het voor een betere doorbloeding van de huid.