We hebben het allemaal wel eens dat we na bijvoorbeeld het avondeten nog eten over hebben. Dan is het zeker een goed idee om eten wat kan bederven in de koelkast te zetten, zodat je er de volgende dag zonder zorgen weer van kan genieten. Over het algemeen word eten na 2 uurtjes in de koelkast gezet dan is het meestal goed afgekoeld en dat is dan het beste moment.
Inhoud
Hoe bewaar je het beste eten gekoeld?
De beste en een goede betaalbare optie is de koelkast en hierin heb je veel keuze. Maar voor elke koelkast is een stand van 4 graden geadviseerd. Omdat als je het op 4 graden zet dan kan de temperatuur binnen in de koelkast toch verschillen van plek tot plek. Zolang het maar onder de 7 graden blijft dan is het gekoeld. Daarom is het goed om in de zomer op warme dagen de binnentemperatuur van de koelkast even na te kijken. Zeker als de koelkast op een plek staat die warm kan worden. Eventuele vitamines blijven in gekoeld eten goed bewaard.
Welke koelkast is het beste?
Dit verschilt voor ieder persoon, maar natuurlijk moet de kwaliteit goed zijn. Daarom heb je tegenwoordig verschillende soorten koelkasten, zoals bijvoorbeeld de kleine tafelmodel koelkast, de grote Amerikaanse koelkast of de allround koelvriescombinatie en zo heb je nog vele anderen. Dus het beste is om jezelf even enkele vragen te stellen, zoals voor wie is het? Is het voor een enkele persoon of voor een gezin? Wat is het budget? Waar komt het te staan, hoeveel ruimte is er? Waar kan ik uit kiezen?
Handige Tips
Hierbij nog wat kleine zaken om op te letten. Wanneer je etenswaren zoals bijvoorbeeld worst of boter gebruikt, haal dan alleen eruit wat u nodig heeft en zet de rest terug in de koelkast. Want als je het te lang buiten laat dan word de houdbaarheid korter en kan het sneller bederven. Let ook altijd op de houdbaarheidsdatum zodat je niet verrassen word en weet wat gaat verlopen. Laat het eten altijd even afkoelen voordat je het in de koelkast zet anders kan het de koelkast verwarmen. En dat kan slecht zijn voor de andere producten in de koelkast. Tot slot maak je koelkast en vriezer minstens 1 keer per maand schoon om bacteriën en schimmel te voorkomen. En er wordt geadviseerd om je vriezer minimaal eens in de 3 maanden te ontdooien. Op deze manier blijft je koelkast goed onderhouden en heb je er nog lang plezier van.