Afvallen Blog Eten Voeding

Brood met weinig koolhydraten; Koolhydraatarm brood

Als het geen cracker of beschuit is, dan ligt er wel brood op ons bord. Elke keer weer, dag in dag uit. Maar is brood en (hiermee bedoel ik ook bruinbrood) wel zo goed en onschuldig voor de lijn als we denken? Het is in ieder geval waar dat bruinbrood veel beter voor ons is dan witbrood en dat het een betere optie is wanneer je wilt ontbijten en afslanken.

Maar er bestaat nog een trede hoger dan bruinbrood namelijk: koolhydraatarm brood. Normaal brood bevat best veel tarwemeel en dit ingrediënt zit vol met koolhydraten. Een stille dikmaker is het dus helaas.

Maar nu we weten dat koolhydraatarm brood een goede vervanger is, hoeven we ons nergens zorgen over te maken. In dit brood is het tarwemeel grotendeels vervangen voor sojameel waardoor het aantal koolhydraten dat je inneemt zeer laag zal blijven.

Ontbijt

Aangezien het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, moeten we er dus voor zorgen dat er ook werkelijk elke dag ontbeten wordt. Niet ontbijten is de verkeerde oplossing want dan val je minder snel af. Het ontbijt wordt namelijk door het lichaam opgenomen als energie en zal niet als vet opgeslagen worden. Dit voorkomt ook dat je smiddags sneller neigt naar ongezonde snacks.

Dus start de dag met koolhydraatarm brood om sneller af te vallen. In het begin zal de smaak even wennen zijn, maar wees creatief en gezond en je zult zien dat je elke ochtend met plezier aan een ontbijt begint. Je zult de rest van de dag veel profijt hebben van deze goede eerste stap.

Wil jij zelf koolhydraatarm brood maken? Koolhydraatarm broodmix is in diverse winkels verkrijgbaar. Ook kan je dit eenvoudig online bestellen!

Over de auteur

Avatar

Gezond Balans

Wij schrijven graag over fysieke en mentale gezondheidsonderwerpen om je te helpen.