Afvallen Blog Eten Voeding

Wat is een goed ontbijt voor het afslanken?

Soms denken we dat we beter het ontbijt kunnen overslaan als we willen afslanken, maar dit is echt verkeerd. Als je maaltijden gaat wegschrappen denkt je lichaam dat je ondervoed wordt.

Er komen te weinig vitaminen, mineralen, vetten en suikers in je lichaam terecht. Er ontstaat een energiebron te kort. Dus gaat je lichaam heel braaf vet aanmaken. Je zou denken, nergens voor nodig. Maar zo is het systeem eenmaal. Dus niet eten zit er niet in. Bewust eten is het sleutelwoord.

Afslanken begint bij je ontbijt. Je ontbijt zorgt ervoor dat je stofwisseling op gang komt. Dit is nodig om door de dag heen je lichaam energie te leveren, bouwsteentjes aan te maken voor het heelproces en natuurlijk voor het verbranden van vet. We beginnen vanaf nu elke dag met het ontbijt.

Maar wat is nu goed voor je. Uiteraard doen we het zoet beleg even aan de kant. We willen afslanken. We halen mager beleg in huis. Kippenwit, rookvlees, kaas etc. We doen hierbij ook het witbrood weg. Kies voor bruinbrood. Begin je dag met twee boterhammen. Tegenwoordig is het overigens ook mogelijk om koolhydraatarm brood zelf te maken of te kopen.

Eiwitten

Zorg voor voldoende eiwitten in je ontbijt. Eiwitten helpen bij het verstevigen van spieren en aanmaak van nieuw spierweefsel. Hiernaast vullen ze de maag goed. Het hongergevoel blijft langer weg.

Een gekookt eitje of een omelet is een ideaal begin van de dag. Neem een gekookt eitje bijvoorbeeld ook mee naar school of naar je werk.

Eiwitten zitten niet alleen in ei, maar ook in vleeswaren, melkproducten en groenten. Een zelfgemaakte yoghurtdrank met granen kan even vullend werken als een gebakken ei. Je kunt dus gewoon variëren zonder dat je hiermee aankomt. Ook als je wilt afslanken kan je ontbijt onwijs lekker zijn.

Je mag wat zoetstof of wat honing gebruiken om je yoghurtdrank op smaak te brengen. Gebruik verse stukjes vrucht of direct vruchtjes uit de diepvries voor een fris effect.

Meestal ligt het fout bij ons gedachtegang. Als ik veel eet word ik dik. Nee, het ligt niet aan de hoeveelheid van wat ik eet, maar aan wat ik dan zoveel eet. Neem bijvoorbeeld een komkommer zitten helemaal geen calorieën in. Ook al eet ik een hele kist, ik zal geen gram aankomen.

Dus moeten we letten op de calorieën en de suikers dat een product bevat. Dan wordt naast het ontbijt zelfs mogelijk om rijk gevuld te eten bij de overige maaltijden van de dag. Kies bewust. Eet je slank.

Sta elke ochtend op tijd op. Zorg ervoor dat je ontbijt. Neem na het ontbijt een relax wandeling naar school of naar je werk. Je gaat echt heel snel merken dat je juist door het ontbijt gaat afslanken.

Over de auteur

Avatar

Gezond Balans

Wij schrijven graag over fysieke en mentale gezondheidsonderwerpen om je te helpen. De informatie op deze website is uitsluitend van informatieve aard en kan niet worden beschouwd als een vervanger van een consult of behandeling door een arts.

Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.