Afvallen Blog Eten Vegetarisch Voeding

Ben je vegetarisch en wil je snel afvallen? Dan zijn deze tips voor jou!

Snel afvallen op een vegetarisch manier. Doordat je een vegetarisch eetschema bent gaan volgen, ben je waarschijnlijk al een beetje afgevallen. Maar ergens houd het op. Dan moet er meer gebeuren wil je meer gewicht verliezen. Vegetarisch is niet meteen gezond. Denk aan voedingsmiddelen die vegetarisch zijn maar ook enorm veel calorieën bevatten. Zo is chocola ook vegetarisch.

Vegetarisch en diëten

Er zijn veel diëten beschikbaar op het internet. Maar veel van deze houden geen rekening met de vegetarische behoeften. Zo wordt een menu opgesteld, waarin je bijvoorbeeld op de maandag verplicht rundvlees moet eten. Niets voor jou als vegetariër dus. Maar jij kunt zeker vegetarisch en snel afvallen.

Wat moet je doen om je eetpatroon aan te passen, zodat je toch begint af te vallen. Net als bij ieder dieet draait het om calorieën. Houdt deze goed in de gaten. Ga niet boven het gemiddelde aantal calorieën, dat jou lichaam nodig heeft. Heb je veel overgewicht? Verminder ruim 200 tot 500 calorieën per dag. Neem bijvoorbeeld een boterham minder. Kies voor een cracotte tijdens je lunch.

Ga bewegen!

Net als iedereen is ook voor de vegetariër van belang, dat hij/zij in beweging blijft. Lopen in alle vormen is goed. Wissel eens af. Ga vandaag een half uurtje hardlopen en wandel morgen op een relax tempo. Je lichaam wilt verrast worden. Dit geldt zowel voor de voeding als voor de beweging. Elke dag hetzelfde eten is niet goed. Ook als vegetariër kan je verrassende menu’s aan tafel zetten. Maak gebruik van specerijen. Deze zijn goed voor de stofwisseling.

Hoe beter je stofwisseling werkt, hoe minder moeite je hoeft te doen voor een ideaal gewicht. Snel afvallen op een vegetarisch manier is echt niet zo verschillend als een niet vegetarische manier.

Een beetje motivatie en een beetje creativiteit doen wonderen. Stoppen met eten heeft geen zin, dus kies je voedingswaren goed uit. Je kunt onbeperkt groente en fruit nemen. Ook ontbijtgranen passen in je dieet. Dus begin je ontbijt met een schaaltje yoghurt met muesli en wat bosbessen.

Wil je het iets zoeter hebben, dan kan je hierover wat zoetstof in poedervorm overheen doen. Of wat honing kan ook geen kwaad.

Courgette, champignons en bloemkool bevatten bijna geen calorieën, neem hier meer van naast je aardappelen, rijst of pasta. Je kunt beter wokken of grillen. Veranderingen in de manier van koken heeft echt veel effect. Door minder te gaan frituren wordt het eten al gauw een light versie en mag je al veel meer gaan eten. Dit geeft voldoening en is het dieet haalbaar.

Ben je vegetarisch en wil je snel afvallen, dan is een kleine verandering in de manier van koken en wat beweging al genoeg.

Over de auteur

Avatar

Gezond Balans

Wij schrijven graag over fysieke en mentale gezondheidsonderwerpen om je te helpen.