Blog

Een orthopedisch hoofdkussen kussen voor een goede nachtrust

Orthopedisch hoofdkussen

Goed slapen is belangrijk voor iedereen. Tijdens de nachtrust komt lichaam en geest tot rust en verwerk je de dag. Zo laad je je weer op voor een nieuwe dag. De juiste slaaphouding is hiervoor van groot belang en daarbij komt je kussen kijken.

Een kussen gaat gemiddeld vier jaar mee, daarna is het aan vervanging toe. Ben je toe aan een nieuw of beter kussen, bedenk dan eerst in welke houding je slaapt. Slaap je op je rug, zij of buik? Bij elke houding past namelijk een bepaald model kussen dat ervoor zorgt dat jouw houding tijdens het slapen juist is; het kussen biedt ondersteuning aan de rug, schouders, nek en het hoofd.

Drukgevoelige spieren in de nek- en schouderzone

Bij drukgevoelige spieren in de nek- en schouderzone is het verstandig om een kussen van visco-elastisch schuim aan te schaffen. Het comfortgevoel is wat hoger omdat dit traagschuim het toelaat dat het hoofd wat dieper in het kussen zinkt. De kussens bieden veel steun aan het hoofd, de nek en de lagere nekwervels en garanderen een goede uitlijning van de zeven nekwervels.

Orthopedisch kussen

Orthopedisch kussens bieden een comfortabele ondersteuning van het hoofd, de nek en de schouders. De juiste houding zorgt ervoor dat de spieren ‘s nachts ontspannen zodat het lichaam de volgende dag er weer fris tegenaan kan. Daarnaast werkt het kussen pijnverminderend en voorkomt het spanningen in de nek.

Hoe hoog moet het hoofdkussen zijn?

Het is van belang de juiste hoogte van het kussen te kiezen zodat de nekwervels recht liggen ten opzichte van de rest van de wervelkolom. Bij de keuze van de hoogte van het kussen moeten er met meerdere factoren rekening worden gehouden, zoals de breedte van de schouders (hoe breder, hoe hoger het kussen), de zachtheid van de matras (hoe zachter, hoe hoger het kussen), de ondersteuningscapaciteit van het gekozen kussenmateriaal en de geprefereerde lighouding.

Bekijk het aanbod van kussens op Quiesco.

Over de auteur

Avatar

Gezond Balans

Wij schrijven graag over fysieke en mentale gezondheidsonderwerpen om je te helpen.