Blog Lifestyle Sporten

Gezondheids Apps

Gezondheid Apps voor de telefoon

Gezond zijn en gezond blijven is populair. Sinds een aantal jaren ligt hier meer en meer de nadruk op nu we steeds beter weten wat bepaalde dingen voor onze gezondheid betekenen. Inspelend op deze trend kan tegenwoordig ook de multimedia ingezet worden om ons te helpen met gezonder leven. Zo komen verscheidene makers van apps met speciale gezondheids-apps. Op de site www.gezondheidsnet.nl wordt een klein overzicht gegeven van een aantal van deze apps.

Er bestaan bijvoorbeeld de zogenaamde hardloop-apps zoals Runkeeper en het Engelstalige Endomondo. Met deze apps wordt met gebruik van GPS en de systeemklok in de smartphone gemeten hoever iemand heeft gelopen en hoelang daar over gedaan werd. De resultaten kunnen eventueel geüpload worden naar Facebook en zo gedeeld worden met vrienden. Voor de iPhone is er bijvoorbeeld iShape. Met deze app kan bijgehouden worden wat er gegeten is en wat voor sportieve activiteiten zijn uitgevoerd. Het kan gebruikt worden door mensen die op hun gewicht willen letten, of het nou is om af te vallen of juist om aan te komen of als sporter.

Voor de uitermate populaire smartphone-lijn Galaxy heeft de fabrikant Samsung de S Health applicatie gelanceerd. Deze app maakt het mogelijk om het toestel te koppelen aan een beperkt aantal gezondheidsapparaten en -sensoren, bijvoorbeeld voor het meten van de bloeddruk of het checken van het glucose niveau. Er kan ook handmatig data ingevoerd worden zodat een bestand wordt opgebouwd met informatie over de fysieke gezondheid. De applicatie kan ook gebruikt worden voor mensen die zichzelf het doel hebben gesteld om bijvoorbeeld af te vallen.

slaaplekker-1Ook een leuke app is Etikettenwijzer met informatie van het voedingscentrum. Deze app geeft onder andere weer waar het E-nummer op een etiket voor staat en geeft hier uitleg over. Bij problemen met slapen zijn er ook gezondheids-apps te downloaden zoals de app VGZ Slaap Lekker. Deze app geeft inzicht in het slaappatroon en biedt een zelfhulpprogramma om beter te slapen.

Tags

Over de auteur

Avatar

Gezond Balans

Wij schrijven graag over fysieke en mentale gezondheidsonderwerpen om je te helpen. De informatie op deze website is uitsluitend van informatieve aard en kan niet worden beschouwd als een vervanger van een consult of behandeling door een arts.

Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.