Blog Lifestyle Mentaal

Tips tegen stress; 5 handige tips om te ontspannen!

Tips tegen stress

Regelmatig last van stress? Dan wordt het tijd om eens te gaan ontspannen en om beter om te gaan met spanningen. Want, zeg nou zelf, jezelf druk maken over dingen waar je vaak niks aan kan doen heeft totaal geen zin. Dit levert alleen maar stress op. Daarom hebben wij 5 tips tegen stress voor je op een rijtje gezet!

1. Luisteren naar muziek

Muziek is een prima medicijn tegen stress, zeker als je rustige muziek luistert. Rustige muziek leidt je gedachten af waardoor je je minder snel druk maakt en dus meer ontspant. Muziek vermindert de productie van stresshormonen en zorgt tegelijkertijd ervoor dat je hersenen endorfines aanmaken. Dit is een hormoonstofje dat je een fijn gevoel geeft.

2. Ademhalen door je buik

Buikademhaling zorgt voor een vermindering van stress. Dit is dan ook een van onze beste tips tegen stress. Het helpt je om minder gespannen te zijn. Als je door je buik ademt krijgt je lichaam meer zuurstof en geef je je hersenen ook een seintje dat er niks aan de hand is. Ga je eens focussen op je ademhaling.

3. Voorkom werkstress

Veel mensen hebben last van stress op het werk, daarom is het belangrijk om te weten hoe je om moet gaan met werkstress. Op de werkvloer krijg je vaak te maken met stressvolle situaties, het is dan ook enorm belangrijk om hier mee om te kunnen gaan.

4. Sporten

Sporten is een manier om stress te verminderen, daarnaast brengt sporten nog veel meer gezondheidsvoordelen met zich mee. Wanneer je veel last hebt van stress is het heerlijk om met muziek op een half uur of uur te gaan sporten. Vaak verzet je dan je gedachte en heb je minder last van stress.

5. Vitamines

Op het moment dat je gestrest bent verbruikt je lichaam veel vitamines, waardoor deze vitamines tegen stress regelmatig moeten worden aangevuld. Vitamine B1, B2, B56 en C zijn stress verminderend. Zorg dus voor een gezond voedingspatroon waarbij je genoeg vitamines binnenkrijgt. Lukt dit niet? Kies dan voor vitamine supplementen, deze kan je kopen bij Vitaminstore (met korting via deze link!). Het gebruiken van supplementen is een goede aanvulling als je niet de juiste hoeveelheid vitamines uit je voeding kan halen.

Over de auteur

Avatar

Gezond Balans

Wij schrijven graag over fysieke en mentale gezondheidsonderwerpen om je te helpen.