Afvallen Blog Lifestyle Sporten

10 redenen waarom jij vandaag moet beginnen met hardlopen!

Hardlopen

Waarom moet jij beginnen met hardlopen?

 1. Ben jij er ook zo een? Iemand die wel graag wilt maar dan net even nog een duwtje in de rug nodig heeft. Ik ben er ook zo een. Maar weet je, na het lezen van de onderstaande 10 redenen waarom jij vandaag moet beginnen met hardlopen heb je meteen zin om die hardloopschoenen af te stoffen en naar buiten te hollen.
 2. De aller aller belangrijkste reden is dat je een fantastisch gevoel zult hebben als je eenmaal bent geweest. Ja je hebt nu echt geen zin en kunt het niet voorstellen. Maar na dat rondje buiten voel je je helemaal de bom.
 3. Zit je ook zoveel binnen doordat het sneller donker wordt, door de regen, de wind en de kou? Nou reden te meer dus om naar buiten te gaan. Door te gaan hardlopen krijg je lekker frisse lucht wat je lijf ook nodig heeft om die donkere maanden door te komen.
 4. Met hardlopen beleef je eens wat anders. Je komt op andere plekken, je ziet andere mensen, je hoort andere geluiden waar je in je normale routine niet eens meer naar luisterd. Bijvoorbeeld die fijne vogel geluidjes of gewoon het geluid van de wind dat door de bomen gaat. Ja echt, heel ontspannend hoor.
 5. Goed voor je lijf! De beweging is gezond voor je lichaam en je conditie gaat ook nog eens goed vooruit. Handig dus als je die boodschappen de trap op moet slepen of een sprintje moet trekken omdat je peuter ervandoor gaat. Naast je conditie wordt je ook gewoon sterker, en dat is toch een fijn gevoel.
 6. Ik vind het altijd veel makkelijker om die slechte dingen te laten staan. Is toch zonde als je net hebt hardgelopen om dan een hele reep Tony’s naar binnen te proppen.
 7. Weg met die dip! Heb je even niet zo’n top dagje, ga hardlopen! Hardlopen zorgt voor een sterke afname van het stresshormoon cortisol wat wordt geassocieerd met onder andere een slechte nachtrust en overmatig zorgen maken. Door hard te lopen maak je dus je eigen natuurlijk anti-depressiva en daarnaast zorgt het ook voor een verhoogde aanmaak van geluksstoffen zoals serotonine. Dubbel fijn dus.
 8. Blijf langer jong. Ja echt, als je regelmatig gaat hardlopen dan remt de veroudering van ons brein en wetenschappers vermoeden dat het zelfs kan helpen met preventie van dementie.
 9. Wil je nog die paar kilootjes extra kwijt? Als je in een goed tempo hardloopt dan komt je vetverbranding ook lekker op gang. En waarom zou je wachten met die goede voornemens? Die gelden toch het hele jaar?
 10. Hoe meer je gaat hardlopen, hoe actiever je bent tussen de lakens. Tsja, gewoon maar even een mededeling hoor.
 11. Om dezelfde reden als nummer 1. Als je namelijk niet gaat, zul je je alleen maar slecht voelen. Dus hop kom met je kont achter die tablet, computer of telefoon vandaan nu, trek je schoenen aan en gaan met die banaan!

Over de auteur

Avatar

Gezond Balans

Wij schrijven graag over fysieke en mentale gezondheidsonderwerpen om je te helpen. De informatie op deze website is uitsluitend van informatieve aard en kan niet worden beschouwd als een vervanger van een consult of behandeling door een arts.

Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.